Είστε σε ένταση; Αποφορτιστείτε σε 1 λεπτό!

www.tips-fb.com










Η απαλλαγή από το στρες δεν κάνει καλό μόνο στην πνευματική 

σας υγεία – κάνει καλό και στη σωματική.

Το στρες συνδέεται με όλες τις βαριές ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και η κατάθλιψη. Το να προχωράτε ασταμάτητα από μέρα σε μέρα έχει επίπτωση σε όλο το σώμα. «Μόλις το στρες αρχίσει να κλιμακώνεται, γίνεται δύσκολο να το διώξετε», εξηγεί ο Πάτροκλος Παπαδάκης, ψυχολόγος. «Το μυστικό είναι να αντιδράσετε μόλις χτυπήσει». Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι πνίγεστε, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω μυστικά του 1 λεπτού.
1 Σκίστε χαρτιά
Όταν σκίζετε χαρτιά, ανακουφίζεστε πραγματικά. «Όταν ακούτε το χαρτί να σκίζεται, επικεντρώνεστε σε κάτι, ενώ η σωματική κίνηση του να σκίζετε κάτι χωρίς να προκαλείτε κακό διώχνει την ένταση», λέει ο ψυχολόγος.
2 Πείτε ένα αστείο
Το γέλιο αυξάνει τις ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η επινεφρίνη, λένε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ίρβιν της Καλιφόρνιας.
3 Αναπνεύστε βαθιά
Φτάστε στην εσώτερη γαλήνη με αυτή τη σύντομη άσκηση αναπνοής: Πρώτα, σκεφτείτε μια εικόνα που σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι και μετά κλείστε τα μάτια σας και πάρτε οχτώ βαθιές αναπνοές, προσέχοντας να γεμίζει ο αέρας τους πνεύμονές σας. Εκπνεύστε με αναστεναγμό και φανταστείτε την ένταση να εξατμίζεται από το κορμί σας. «Οι αργές αναπνοές μειώνουν τις ορμόνες τους στρες στον οργανισμό», λέει ο ψυχολόγος. Και όσο πιο ήρεμοι είστε, τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε.
Το μυστικό!!! :Ρίξτε το στο πλέξιμο! Όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα, το μυαλό σας είναι ήρεμο. Ρωτήστε όποιον πλέκει!



omorfamystika.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS